Visita’ns! EnrereMai has vist de tant a prop l’origen de la cervesa. Quan et prenguis una birra pensaràs en nosaltres i et recordaràs d’aquella plantació de llúpol, d’aquell tractor treballant la terra, d’aquell camp d’ordi ben espigat i apunt de ser recollit i maltejat, d’aquella peladora de llúpol antiga que tant bé fa la seva feina.

Et recordaràs de la Quiònia, de l’Oscar, de l’Aron i com no de la Pepa, el seu gos pastor, i de com viuen el seu projecte, perquè t’explicaran amb passió la seva feina, i entendràs perquè a una cervesa de qualitat se li ha de donar tot el valor que te.

Vine a visitar-nos i veuràs el nostre obrador on elaborem la cervesa, la malteria on li donem vida a l’ordi i l’espai on manipulem el llúpol per a poder-lo utilitzar durant tot l’any.

I per descomptat vine a tastar les nostres cerveses; et deixarem beure tot el que fem, des del més suau i refrescant fins a lo més potent i complex.

Què podràs veure?

Els camps

T’ensenyarem part dels nostres camps de cultiu d’ordi i de llúpol ecològics, et contarem quines són les bones pràctiques agràries que hi realitzem, quines són les diferents fases del cultiu, com emparrar el llúpol, quins tractaments hi realitzem, com reproduïm les plantes… i si vols fins i tot podràs comprar alguna de les nostres plantes de llúpol.

Recol·lecció

El llúpol el recollim entre finals d’agost i principis de setembre i l’ordi a principi de juliol.

En el cas de l’ordi la cosetxadora que realitza la recollida es de lloguer mentre que en el cas del llúpol disposem de pel•ladora pròpia. Si vols veure la recol•lecció dels nostres ingredients i participar-hi el millor es que vinguis durant aquestes dates.

Secat/maltejat

Els ingredients que cultivem s’han de tractar desprès de la collita per a que aquest siguin aptes per a la producció de cervesa. Podràs veure els nostres secadors de llúpols i la nostra malteria, ambdos funcionen amb energia renovable (biomassa).

Un cop sec el llúpol es pelletilitza o s’envasa al buït per a que es conservi millor. En el cas del malt aquest es guarda en envasos de 25 Kg. Si vols podràs adquirir algun dels nostres producctes.

Reproducció del Llevat

Per acabar de tancar el cercle de producció d’ingredients a Lo Vilot disposem d’un reactor biològic per a la propagació del llevat.

Allí multipliquem les diferents soques de llevat que utilitzem per a cada una de les varietats de cervesa que produïm, reutilitzant-las i reproduïnt-les de manera eficient.

Tast

A la fabrica oferim un tast gratuït d’una de les nostres cerveses.

Encara que si el que vols es probar-les totes també ho podràs fer, oferim tastos, pica-pica i maridadges de 3, 6 i 9 tipus diferents de cervesa, consultan’s preu i modalitats per privat.

Design Piqture